Vilken elektronisk körjournal ska du välja? Vi jämför de bästa alternativen.

Denna sida ger dig viktig information om elektroniska körjournaler och vilka olika leverantörer som finns på marknaden idag. Vi jämför både priser och funktioner hos olika alternativ, allt för att du ska göra rätt köpbeslut. Här finns information om vad man bör tänka på innan man investerar i en elektronisk körjournal, samt en jämförelse av de olika aktörer som finns.

Vad ska man tänka på?

Det finns mycket att fundera på innan man väljer sin leverantör av elektronisk körjournal. Det absolut viktigaste att tänka på är att den är godkänd enligt Skatteverkets riktlinjer. Idag finns det flera aktörer som inte blivit godkända, så det gäller att läsa på innan man gör sitt val. Förutom detta, erbjuder de flesta aktörer liknande funktionalitet och det kan därför vara svårt att veta vilket alternativ som passar just dig.

Du kan läsa mer om allt man bör veta innan man köper en körjournal här.

Vilka olika leverantörer finns det?

MiniFinder 

MiniFinder, ett populärt val, tillhandahåller en Skatteverket-godkänd elektronisk körjournal. Deras Triplog-system nyttjas nu av ett antal stora företag. Automatiskt lagrade och uppdaterade resor förenklar körsträckshantering. Därför förespråkas deras körjournaler för alla tjänstebilar, särskilt dem som också utnyttjas privat. Tack vare systemets smidighet kan man utan problem notera en körsträcka som tjänst- eller privatresor. Alla körsträckor presenteras i lättförståliga rapporter och erbjuder tillgång till klar statistik.

Abax körjournal

Abax är ett annat alternativ när det kommer till elektroniska körjournaler. De har ett flertal företagskunder som använder deras system för att spara tid och pengar, istället för att behöva skriva körjournaler för hand. De erbjuder hantering och loggning av körsträckor, som sammanställs i rapporter som du enkelt kan analysera i efterhand. Detta ger en bra översikt över olika körsträckor, framförallt för företag där man använder flera olika tjänstebilar. 

Automile

Automile är ytterligare ett alternativ på marknaden. Precis som övriga alternativ har de liknande funktionalitet, med möjlighet att markera resor och se rapporter samt statistik över olika körsträckor. Deras system påminner mycket om Abax körjournal och innehåller de flesta funktioner man förväntar sig av en elektronisk körjournal. De passar företag som vill förenkla sin hantering av körsträckor och få en smidigare verksamhet när man har flera olika tjänstebilar som används. 

RingUp Körjournal

RingUp erbjuder en komplett körjournal med flera användbara funktioner. Även detta system passar utmärkt för anställda som vill ha ett enkelt system för att logga sina körsträckor. Man markerar resor, ser positioner och får en bättre översikt över sitt körande både privat och i jobbet. Precis som övriga elektroniska körjournaler underlättar den verksamheten och flödet när man flera olika tjänstebilar. 

Connected Car från Dialect

Det sista alternativet som vi tänkt nämna är Connected Car från Dialect. Precis som övriga alternativ är detta ett enkelt och användarvänligt system för elektronisk körjournal. Den passar alltifrån mindre till större företag, med alla funktioner som man behöver och förväntar sig. Deras system ger en bra översikt och tydlig sammanställning, samtidigt som den underlättar den dagliga verksamheten för flera företag. 

Få offertförfrågan redan idag

Är du intresserad av en elektronisk körjournal? Fyll i formuläret här nedanför helt kostnadsfritt och få svar gällande vilket alternativ som skulle passa just dig.